Νικοπόλεια
  Από τον Ιούνιο έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου ένα πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων πραγματοποιούνται στην Πρέβεζα. Το Φεστιβάλ αυτό καλύπτει όλες τις μορφές τέχνης.
Θέατρο...Από όλη την Ελλάδα θίασοι παρουσιάζουν κωμωδίες αρχαίες και σύγχρονες, έργα κλασικά και νέα, καθώς και παραστάσεις για μικρά παιδιά. Έτσι το Δημοτικό Κηποθέατρο γεμίζει ασφυκτικά από κόσμο την περίοδο αυτή.
   
  Ζαλόγγεια
  Κάθε καλοκαίρι, την δεύτερη Κυριακή του Αυγούστου, ο Δήμος Ζαλόγγου σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση οργανώνει τα Ζαλόγγεια προς τιμή των ηρωίδων Σουλιωτισσων του Ζαλόγγου με μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιούνται στον χώρο της Μονής του Αγίου Δημητρίου, κάτω από τον ιστορικό βράχο.
Στον Ιερό Βράχο του Ζαλόγγου τελείται επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων, κατάθεση στεφανιών και αναπαράσταση της θυσίας από τον πολιτιστικό σύλλογο Καναλίου . Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στην πλατεία της Καμαρίνας με ομιλία για το ιστορικό της ημέρας, και παρουσίαση παραδοσιακών χορών.
   
  Λουριώτικα
  Από τον Ιούλιο έως και τον Αύγουστο τόσο στον Δ. Λούρου όσο και στα Δημοτικά του Διαμερίσματα πραγματοποιούνται αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις με κύριο διοργανωτή τον Δήμο σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους.
Περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, βραδιές λαϊκού και δημοτικού τραγουδιού καθώς και πανηγύρια.
Σημαντικό είναι και το Φεστιβάλ Φιλαρμονικών με συμμετοχή και προσκεκλημένων σχημάτων.
Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο Ποδηλατικός Γύρος που ξεκινά από τον Άβασσο με τερματισμό την κεντρική πλατεία του Λούρου.
   
  Παργινά - Κανάρια
  Οι εκδηλώσεις του Δ. Πάργας περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, εκθέσεις ζωγραφικής φωτογραφίας κ.α.
Στις 14 Αυγούστου στο νησάκι μπροστά στην Πάργα, γιορτάζονται με ιδιαίτερη λαμπρότητα τα Κανάρια (από το όνομα του Κωνσταντίνου Κανάρη).
Το 1819, όταν οι Άγγλοι πούλησαν την Πάργα στον Αλή Πασά, οι κάτοικοί της την εγκατέλειψαν, μαζί με τα ιερά κειμήλια τους, και εγκαταστάθηκαν στην Κέρκυρα.
Το 1913 επιστρέφουν στην Πάργα. Η γιορτή αυτή αναπαριστά την επιστροφή των Παργινών.
Η γιορτή ολοκληρώνεται την επόμενη μέρα στις 15 Αυγούστου, με την περίφημη βαρκαρόλα προς το νησάκι της Παναγίας και τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.
   
  Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας.
  Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου πραγματοποιείτε στην Πρέβεζα το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ. Ξεκίνησε το 1983 με πρωτοβουλία της χορωδίας ΑΡΜΟΝΙΑ και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Διεξάγεται κυρίως στον χώρο του Δημοτικού Κηποθέατρου.
Την μέρα έναρξης όλες οι χορωδίες που συμμετέχουν παρελαύνουν στην οδό Ελ. Βενιζέλου (παραλία της Πρέβεζας) μπροστά σε πλήθος κόσμου και καταλήγουν στο Δημοτικό Κηποθέατρο για την τελετή έναρξης.
Κατά την διάρκεια των χρόνων αυτών έχουν επισκεφθεί την Πρέβεζα χορωδίες από όλο τον κόσμο, Αρμενία, Βουλγαρία, Ιταλία, Ταιβάν, Κροατία, Λετονία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ελλάδα, Τουρκία, Καναδά, Νορβηγία, Δανία, Ν. Αφρική, του πανεπιστημίου της Ασίας και του Ειρηνικού από τις Φιλιππίνες, Γιοχανεσμπουργκ και η χορωδία του πανεπιστημίου της Ταϊπέν.
   
  Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.
  Το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών γίνεται κάθε χρόνο το δεύτερο σαββατοκύριακο του Ιουλίου ξεκινώντας από την Πέμπτη έως και την Κυριακή όπου γίνεται και η τελετή λήξης.
Συμμετέχουν, τοπικά χορευτικά συγκροτήματα και σχήματα Ιωάννινα και Λευκάδα, βόρεια Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια δύο χορευτικά από το εξωτερικό.
Τα δύο τελευταία χρόνια το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής: Πέμπτη στον Ωρωπό, την Παρασκευή στο αμφιθέατρο Λούρου, το Σάββατο στην παραλία της Πάργας και την Κυριακή η λήξη του φεστιβάλ στο κηποθέατρο στην Πρέβεζα.
   
  Καρναβάλι Γυναικών Πρέβεζας.
  Πραγματοποιείται την τελευταία Πέμπτη της αποκριάς. Είναι ένα καρναβάλι που οργανώνεται από τις γυναίκες της Πρέβεζας με την στήριξη του Δήμου. Αποτελεί ένα από τα σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα της πόλης.
   
  Καρναβαλικές εκδηλώσεις κομιτάτου.
   
   
  Αποκριάτικος γάμος στο Ριζοβούνι.
  Πρόκειται για ερασιτεχνική αναπαράσταση του παραδοσιακού γάμου που στο πλαίσιο της αποκριάς σατιρίζει το εθιμοτυπικό του γάμου και τις κάποιες όχι ρομαντικές πτυχές του.
Γίνεται στην πλατεία του χωριού όπου μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ριζοβουνίου μεταμφιέζονται στους βασικούς συντελεστές του γάμου : η νύφη, ο γαμπρός, οι συμπέθεροι, ο παπάς, τα σόγια . Διαδραματίζονται κάποια επεισόδια καθώς η νύφη είναι έγκυος ή η πεθερά εξετάζει τα προικιά.... Στο τέλος του γάμου η νύφη κάνει τη βόλτα της στους καλεσμένους (το κοινό που παρακολουθεί την εκδήλωση), εντοπίζει τους άντρες και τους φιλάει. Τότε μασκαρεμένοι αστυνομικοί «συλλαμβάνουν» τον εραστή της νύφης ο οποίος πρέπει να πληρώσει για να ελευθερωθεί .
Πηγή: www.preveza.gr (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας)
   
  Γιορτή καλαμποκιού.
  Πρόκειται για αναπαράσταση σε μικρογραφία του παραδοσιακού τρόπου καλλιέργειας του καλαμποκιού από τους γεωργούς του Θεσπρωτικού που κατά βάση αυτή ήταν η γεωργική τους παραγωγή. Παρουσιάζονται εικόνες και σκηνές από την σπορά, το σκάλο(σκάλισμα),το κόψιμο του φύλλου και στήσιμο υνί (θυμωνιά), τη συγκομιδή της ρόκας, το ξεφλούδισμα με τα συνακόλουθα, το στούμπισμα κλπ μέχρι το μύλο, την παρασκευή εδεσμάτων νέας σοδειάς (μπομπότα, κουλούρα, μπαζίνα, ψωμιού, μπουκουβάλας, κολοκυθόπιτας).
Στο χώρο της εκδήλωσης κατασκευάζεται νοικοκυριό με τα σύνεργα του ,δίπλα είναι ο στάβλος για τα ζώα και η αποθηκούλα για τα γεωργικά ,το χωράφι (ένας διάδρομος με χώμα 4-5 μέτρων που χωρίζεται σε τρία παρτέρια στα οποία γίνεται το όργωμα, η σπορά, ο σκάλος του καλαμποκιού, το κόψιμο του φύλλου και το μάσιμο της ρόκας). Τα εδέσματα μπομπότα, κουλούρα, μπαζίνα, ψωμιού, μπουκουβάλας, κολοκυθόπιτας είναι από πριν παρασκευασμένα από τις γυναίκες της περιοχής και προσφέρονται με άλλους μεζέδες , ούζο ,τσίπουρο και κρασί στους παρευρισκόμενους. Την εκδήλωση αυτή παρουσιάζουν κάτοικοι της περιοχής εθελοντικά μέλη του Αθλητικού & Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Θεσ/κού. Την εκδήλωση πλαισιώνει δημοτική παραδοσιακή ορχήστρα.
Πηγή: www.preveza.gr (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας)
   
  Καγκελάρης Παπαδατών.
  Ο ΚΑΓΚΕΛΑΡΗΣ είναι παραδοσιακός ηπειρώτικος πασχαλινός χορός και εκδήλωση. Συναντάτε στην ευρύτερη περιοχή αλλά στο χωριό Παπαδάτες γιορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Χορεύεται τέσσερις μέρες, το τριήμερο της Ανάστασης (Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη) με αποκορύφωμα την Παρασκευή της Διακαινησίμου.
Ο χορός και το έθιμο γεννήθηκαν κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας. (1600-1700). Τη δύσκολη αυτή περίοδο για τον ελληνισμό οι Έλληνες αναζητώντας μορφές άμυνας και αντίδρασης και στοχεύοντας στο να διατηρήσουν τη θρησκεία και τη γλώσσα τους στράφηκαν στις πασχαλινές εορτές. Η μαζική συμμετοχή των «ραγιάδων» στον Καγκελάρη εξυπηρετούσε την άμεση επικοινωνία μεταξύ τους (γι' αυτό και χορεύεται σφιχτά ο ένας με τον άλλο), την τόνωση του ηθικού και του πατριωτικού αισθήματος. Για αυτούς του λόγους και ο χορός απέκτησε συγκεκριμένη δομή και χαρακτηριστικά που θα εξετάσουμε πιο κάτω. Μετά το τέλος της τουρκική κατοχής παρουσιάζεται και η ακμή του Καγκελάρη όπου αν και δεν συντρέχουν πια οι παραπάνω λόγοι ο Καγκελάρης αποκτάει κοινωνικό ρόλο και όλοι οι χωριανοί περιμένουν την πασχαλινή αυτή γιορτή, οι μεγαλύτεροι για να συναναστραφούν και να επιδείξουν τις αρετές τους και οι νέοι για να ανταλλάξουν κλεφτές ματιές. Κάπου εκεί ξεκινάει το έθιμο και στις Παπαδάτες. Από τότε συνεχίζεται ο εορτασμός του έως τις μέρες μας, μια εξαιρετική ιστορική συνέχεια που στηρίζει ο μορφωτικός σύλλογος Παπαδατών και οι κάτοικοι του χωριού.
Η γιορτή ξεκινάει στην πλατεία των Παπαδατών το απόγευμα της Παρασκευής της Λαμπρής (Ζωοδόχου Πηγής). Στην πλατεία συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου, οι Αρχές του Νομού και κάτοικοι και επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή. Στην κορυφή του χορού ξεκινούν άντρες και γυναίκες ντυμένοι με εθνικές παραδοσιακές ενδυμασίες. Ακολουθούν οι άντρες και οι νέοι, οι γυναίκες και οι νέες και τέλος τα παιδιά. Οι χορευτές πιάνονται σφιχτά με τους αγκώνες και τις παλάμες τους ενωμένες και τα δάχτυλα πλεγμένα. Τα κορμιά εφάπτονται και σχηματίζουν ένα συμπαγές τοίχος. Τραγουδούν τον πρώτο στίχο σε στάση και έπειτα ξεκινάει ο χορός. Τα βήματα των χορευτών είναι δυνατά και χτυπούν στο έδαφος με πάθος σαν να τσακίζουν το εχθρό. Η δομή του χορού είναι κυκλική και μόνο στο δεύτερο μέρος γίνονται τα «καγκελίσματα» δηλαδή διπλώνει σχηματίζοντας «ς». Στον Καγκελάρη μεγάλη σημασία έχει ο στίχος. Τα τραγούδια που σώζονται είναι δεκαοχτώ και το περιεχόμενο τους είναι θρησκευτικό, ιστορικό και κοινωνικό. Καθώς δεν υπάρχουν όργανα το τραγούδι είναι αυτό που δίνει το ρυθμό και συντονίζει όλους τους χορευτές.
Ο Καγκελάρης είναι μια ιδιαίτερη εκδήλωση της περιοχής γιατί δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να δει δεκάδες, εκατοντάδες χορευτές να συντονίζονται στους ρυθμούς του, γιατί ένα ολόκληρο χωριό αγκαλιασμένο γιορτάζει και προσκαλεί τον καθένα να συμμετέχει.
Πηγή: www.preveza.gr (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας)
   
  Σαρακατσάνικο αντάμωμα στα χειμαδιά.
  Σε δενδρόφυτη έκταση παράπλευρα της Ε. Ο. Πρέβεζας Ιωαννίνων, στα όρια του Δ.Δ. Φλαμπούρων, έχει κατασκευασθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο η «Σαρακατσάνικη Στάνη στα χειμαδιά» που αναπαριστά ένα παραδοσιακό οικισμό Σαρακατσαναίων, εμπλουτισμένο με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις της εποχής, καθώς και την κατάλληλη οικοσκευή. Στον χώρο πραγματοποιούνται διήμερες εκδηλώσεις στο τέλος Αυγούστου.
Οι Σαρακατσαναίοι, ένα νομαδικό φύλο που εγκατέλειψε αυτόν τον τρόπο ζωής μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου πολέμου και τον ημινομαδικό, μόλις τις τελευταίες δεκαετίες, αποτελεί μεγάλη μερίδα του πληθυσμού του Νομού μας, καθώς ένας από τους σταθμούς των Σαρακατσαναίων για «ξεχείμασμα» ήταν και η Πρέβεζα.
Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Νομού Πρεβέζης, έχοντας σαν σκοπό τη συγκέντρωση, διαφύλαξη και προβολή κάθε στοιχείου, που αναφέρεται στην ταυτότητα, τις παραδόσεις και γενικά το βίο των Σαρακατσαναίων, θέτει σαν στόχο η Σαρακατσάνικη Στάνη στην Πρέβεζα να λειτουργεί σαν υπαίθριος μουσειακός χώρος, στον οποίο να μπορεί να περιηγηθεί ο επισκέπτης και να γνωρίσει από κοντά τις εγκαταστάσεις, τα αντικείμενα, τα εργαλεία και μέσα από αυτά τον τρόπο ζωής και τις καθημερινές ασχολίες του άλλοτε νομαδικού φύλου.
Ο χώρος εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2008, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό (το χώρο επισκέφθηκαν περίπου 3000 άτομα) να γνωρίσει τους Σαρακατσαναίους, μέσα από τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του. Η διεξαγωγή του Ανταμώματος στα «Χειμαδιά» για το 2009 ορίζεται την 28η και 29η Αυγούστου και καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι φίλοι της παράδοσης και των Σαρακατσαναίων. Στο χώρο θα παρουσιαστούν δρώμενα και αναπαραστάσεις, παρουσίαση παραδοσιακών χορών, έκθεση φωτογραφίας και εποπτικού υλικού, ενώ οι βραδιές θα ολοκληρωθούν με Σαρακατσάνικο γλέντι μέχρι το πρωί.
Πηγή: www.preveza.gr (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας)
   
  Γιορτή της Σαρδέλας στην Πρέβεζα.
  Στα πλαίσια των Νικοπολείων στην Πρέβεζα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου πραγματοποιείται η Γιορτή της Σαρδέλας στον προαύλιο χώρο του κάστρου του Αγ. Αντρέα.
Την ημέρα της γιορτής ψήνονται 2 τόνοι σαρδέλες και μοιράζεται δωρεάν κρασί . Αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της περιοχή καθώς από το χώρο των εκδηλώσεων περνάνε 15.000 άτομα.
   
  Αγιώτικος Γάμος στην Αγιά της Πάργας.
  Ο Αγιώτικος γάμος είναι η αναπαράσταση του παραδοσιακού γάμου με τα ντόπια έθιμα ( όπως το παραδοσιακό φαγητό γιαχνί κ.λπ.) και τις τοπικές στολές.
Γίνεται στην Αγιά την τελευταία μέρα του εορτασμού της Αγ. Παρασκευής (27 Ιουλίου). Από το απόγευμα ξεκινά η αναπαράσταση του γάμου με το γαμπρό και τη νύφη ντυμένους με τις επίσημες φορεσιές τους και τους συγγενείς. Αναβιώνουν όλα τα παλιά έθιμα. Ο γαμπρός πηγαίνει στο σπίτι της νύφης και οι δύο μαζί κατευθύνονται προς την εκκλησία τραγουδώντας με τη συνοδεία ορχήστρας που παίζει παραδοσιακά τραγούδια. Η μέρα καταλήγει σε μεγάλο γλέντι με ζωντανή δημοτική ορχήστρα και παραδοσιακά «εδέσματα του γάμου» από τις γυναίκες της περιοχής
Πηγή: www.preveza.gr (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας)
   
  Διογένεια στην Ν. Σινώπη.
  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "ΔΙΟΓΕΝΗΣ" διοργανώνει κάθε χρόνο διήμερη μουσικοχορευτική εκδήλωση το 3ο ΠαρασκευοΣάββατο του Ιουλίου. Έντονο το ποντιακό στοιχείο της περιοχής οι εκδηλώσεις αυτές αναβιώνουν μνήμες από τον Πόντο.
Ποντιακά τραγούδια και χοροί, καθώς και παραδοσιακά εδέσματα φτιαγμένα από τις γυναίκες του χωριού.
   
  Εκδηλώσεις ΑΜΙΣΟΣ στη Νέα Σαμψούντα.
  Οι εκδηλώσεις ΑΜΙΣΟΣ είναι έας τριήμερος εορτασμός την πρώτη Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο του Αυγούστου στην πλατεία του χωριού της Ν. Σαμψούντας. Ξεκινούν από το 1980 από τον εκπολιτιστικό σύλλογο Ν. Σαμψούντας "Η ΑΜΙΣΣΟΣ".
Την πρώτη ημέρα γίνεται συνήθως διαγωνισμός (ο τελευταίος ήταν σιμισκοφαγίας), θεατρική παράσταση και χορευτική παράσταση από χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η δεύτερη μέρα είναι αφιερωμένη στον Πόντο με παραδοσιακή ποντιακή ορχήστρα. Την τρίτη μέρα γλέντι με λαϊκή ορχήστρα και χορευτικά συγκροτήματα.
Επίσης στο χώρο λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας.
   
  Γιορτή Κρασιού στον Ωρωπό.
  Η Γιορτή κρασιού ξεκίνησε στον Ωρωπό το 1994 με πρωτοβουλία της Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού. Από τότε διοργανώνεται το πρώτο ή το δεύτερο Σάββατο του Αυγούστου στην κεντρική πλατεία του Ωρωπού. Στη γιορτή προσφέρεται δωρεάν κρασί που παράγεται από ντόπιους παραγωγούς.
Την εκδήλωση πλαισιώνει δημοτική ορχήστρα και ντόπια χορευτικά συγκροτήματα. Παράλληλα γίνεται προβολή σλάιντς από προηγούμενες εκδηλώσεις του Συλλόγου καθώς και από την καλλιέργεια του αμπελιού.
   
  Μια βραδιά στο χωριό στη Βαλανιδορράχη.
  Μια ωραία εκδήλωση για την προβολή της ντόπιας κουζίνας και παράδοσης που οραματίστηκε και υλοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλανιδορράχης- Τσουκνίδας δίνοντας της τον τίτλο «Γεύσεις τοπικής ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου της Βαλανιδορράχης.
Ως σκοπό έχει την ανάδειξη των ντόπιων γεωργικών προϊόντων (φασόλια, καλαμπόκι), την προβολή της ντόπιας κουζίνας και των προϊόντων που παράγονται στην περιοχή. Δίνεται η δυνατότητα στον κόσμο να γευτεί εδέσματα φτιαγμένα με αγνά υλικά και με τον παλιό τρόπο που σιγά - σιγά η σύγχρονη νοικοκυρά μαγειρεύει όλο και πιο σπάνια. Οι γυναίκες του χωριού ετοιμάζουν την παραδοσιακή φασολάδα και άλλα φαγητά με βάση τα φασόλια ( χοιρινό με φασόλια , σαλάτα μαυρομάτικα χλωρά και ξερά κλπ ) Επίσης φτιάχνουν πίτες όπως την ΄΄μπρούστουμα΄΄ ( με χυλό από τυρί ), τυρόπιτα, κολοκυθόπιτα, γαλατόπιτα με γαλακτοκομικά από τα ζώα της περιοχής και ζυμωτό ψωμί ψημένο στους παραδοσιακούς σπιτικούς φούρνους του χωριού. Τη βραδιά πλαισιώνουν τα τοπικά χορευτικά και χορευτικά άλλων συλλόγων με τη συμμετοχή δημοτικής τοπικής ορχήστρας.
Την εκδήλωση παρακολουθούν πολλοί κάτοικοι του Δήμου Φαναρίου και του γειτονικού Δήμου Πάργας καθώς και αλλοδαποί και ημεδαποί τουρίστες που παραθερίζουν στην περιοχή φτάνοντας τα 1.500 άτομα.
Πηγή: www.preveza.gr (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας)
   
  Γιορτή Αγελάδας στην Κρανιά.
  Η Γιορτή της Αγελάδας πραγματοποιείται από το 2006 ανήμερα του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής (26 Ιουλίου) στην πλατεία της Κρανιάς κάτω από τα πλατάνια.
Η βραδιά είναι αφιερωμένη σε ένα ντόπιο προϊόν, την αγελάδα η οποία εκτρέφεται στην περιοχή και αποτελεί βασικό εισόδημα για τους κατοίκους. Μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Κρανιάς μαγειρεύουν αγελάδες σε καζάνια οι οποίες προσφέρονται στον κόσμο. Στην εκδήλωση ψυχαγωγεί το κοινό λαικοδημοτική ορχήστρα που αποτελείται από ντόπιους καλλιτέχνες.
Συμμετέχει σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Τόπου και πλήθος κόσμου που φτάνει σύμφωνα με τους διοργανωτές τα 1.500 έως 2.000 άτομα από όλη τη Ήπειρο.
Πηγή: www.preveza.gr (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας)